7 причини да посетите тази гореща плажна дестинация в Египет

19.09.2022
7 причини да посетите тази гореща плажна дестинация в Египет

Марса Алам - 7 причини да посетите тази гореща плажна дестинация в Египет

Марса Алам е град в югоизточната част на Египет, разположен на западния бряг на Червено море. Тук от години се стичат гмуркачи от цял свят привлечени от морето. Мястото предлага едни от най-добрите възможности за гмуркане в Египет точно до скалистия бряг. Тук ще откриете разкошни хотели, чисти плажове и гъмжащо от живот и красота море. Морското течение тук е благоприятно и осигурява спокойно и безопасно място за шнорхелинг и плуване, особено през по-студените месеци от октомври до април.

Разберете ЗАЩО Марса Алам е перфектното място за почивка в Египет
 

1. Недокоснат подводен свят

Стада екзотични риби, оживени коралови рифове, морски костенурки, делфини и морски крави дюгон могат да бъдат намерени в тази част на Червено море. Марса Алам е най-доброто място, на което може да се насладите на чудесата на този очарователен подводен свят.

2. Разкошни плажове
Марса Алам е плажна дестинация, където можете да се отпуснете на пясъка, да плувате, да се гмуркате с шнорхел или да се гмуркате с акваланг. Плажната ивица се простира на над 50 километра и е просторна и широка. Почти всеки хотел има плаж с бял пясък - идеалното място, за да се любувате на изгрева над Червено море. И тъй като Марса Алам не е толкова претъпкан като Хургада или Шарм ел-Шейх, курортът е отличен избор за почивка за семейства с деца. В този регион ще открият спокойствие за тези, които търсят възможността да бъдат сами с природата и морския свят.

3. Класни хотели и резорти
Марса Алам придоби популярност последните 10-15 години и набира все повече сили. Именно за това тук е гореща точка за десетките хотелски вериги да "грабнат" топ място до брега на морето. Имате на разположение много четири и петзвездни хотели, от които да избирате. Те се простират по крайбрежието в двете посоки от Марса Алам. Те са точно на плажа - първа линия, като в същото време територията им е добре озеленена, с красиви градини и елегантна инфраструктура. Комплексите са големи, предлагат разнообразни помещения за настаняване, множество съоръжения за активна почивка, както и аквапаркове и забавления за по-малките си гости.

4. Висококачествено обслужване
Туристите тук са предимно от Германия, Полша, Австрия и Чехия, което придава на Марса Алам европейско усещане. За разлика от други курортни дестинации в Египет, тук ще намерите и цени в евро, както и ще може да платите в евро. Обслужването в хотелите и в туристическите места е на много високо ниво, съобразено с европейските стандарти. Ако евентуално са имали лошо обслужване и неприятни впечатления другаде в Египет, в Марса Алам ще намерите качествен и надежден сервиз. Също така си струва да се отбележи, че за разлика от другите горещи точки на плажа, продавачите и представителите на туристическите услуги не са толкова настоятелни тук.

5. Хубаво време
Тъй като Марса Алам е по-на юг от другите морски курорти в Египет, климатът е по-топъл и това се усеща особено през зимата и в стандартно по-студените месеци от октомври до март. Средната температура е между 17°C и 29°C, което го прави удобна и подходяща дестинация за почивка през цялата година. Освен това повечето хотели имат заливи, които са защитени от неприятно силните египетски ветрове.

6. Екскурзии и дейности
Марса Алам е място, където можете да плувате с часове, да карате ATV в пустинята до морето и да посетите природни резервати и национални паркове. Тъй като морето тук е особено красиво и богато, морските екскурзии са едни от най-предпочитаните от гостите на района. Можете да плувате с делфини в резервата Сатая, да сте рамо до рамо в морето с морските костенурки и дюгони в Абу Дабаб или да посетите известните "Египетски Малдиви" с екскурзия до резервата Хамата.

7. Спокойствие и туристи
В сравнение с други популярни курорти в Египет, Марса Алам е много по-спокоен. Това е прекрасн възможност да се насладите на невероятни плажове и морски живот далеч от шумни туристи и дискотеки. Винаги може да посетите някои от по-големите градове като Порт Галиб за шопинг и вечеря, където определено ще направите разлика с Хургада - няма да ви преследват продавачи, нито ще в подвикват от всеки магазин. Ще имате възможност да разглеждате спокойно или да се насладите на лежерна вечеря. Но, подобно на много други дестинации във възход, може да не мине много време преди Марса Алам да стане пренаселен. За това Ви препоръчваме включите тази дестинация в списъка си за посещение възможно най-скоро.

Всички статии